استارتاپ

بلاگی در وصف دنیای استارتاپ ها

استارتاپ

بلاگی در وصف دنیای استارتاپ ها

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

کتاب از صفر تا یک

کتاب از صفر تا یک که توسط پیتر تیل (کارآفرین و سرمایه گذار بزرگ آمریکایی) نوشته شده است، یکی از کتاب های واجبی است که برای کسانی که در فکر استارتاپ هستند و یا استارتاپ دارند، توصیه می شود.  (ادامه مطلب را ببینید)
  • شایان باستانی
  • ۱
  • ۰

startup studio چیست؟

یکی از اصطلاحاتی که در دنیای کسب و کارهای جدید یا استارتاپ ها جدیداً مطرح شده است، واژه Startup Studio می باشد. این واژه که در جاهای مختلف با نامهای startup Factory، Venture Builder، Company Builder به کار رفته است؛ حالتی برای پشتیبانی از استارتاپ ها در یک محیط یکسان و همچنین استفاده از منابع یکسان برای آنها می باشد.Startup Studio از سال 2008 در دنیا مطرح شده است. بر اساس شکل زیر می توانید ببینید که این مدل در چه مراحلی از یک کسب و کار آن را حمایت می کند:(ادامه مطلب را ببینید)
  • شایان باستانی
  • ۱
  • ۰
موفقیت چگونه اندازه گیری می شود؟ چه کسی در میان دیگران شانس بیشتری برای مرفقیت دارد؟ چه عاملی آماتورها را از متخصصان جدا می کند؟ جواب این سوالات را به این راحتی نمی توان داد و البته سعی هم نخواهم کرد که به آنها بپردازم. برای سالهای متمادی که این فرصت را داشتم تا با کارآفرینان متفاوت و حتی استارت آپ های مختلف همکاری داشته باشم، راههای ساده ای را یافته ام که به تجربه ثابت کرده اند می توانند در پیشرفت کارآفرینان نقش مهمی را ایفا کنند و در این مقاله کوتاه سعی دارم تا آنها را با شما در میان بگذارم. 1. کاری کنید تا به راحتی بتوان به شما کمک کرد بیشتر مردم دوست دارند و هیجان زده می شوند تا به کارآفرینان تازه وارد کمک کنند. اما اینکه بتوان با دیگر کسانی که در صنعت و کسب و ک ار هستند ارتباط برقرار کرد بیشتر بستگی به این دارد که شما چگونه درخواست می کنید. نوشتن یک ایمیل بلند بالا و توضیح دادن تمام قسمتهای مورد نییاز شما می تواند شانس جواب دادن به ایمیل شما را کاهش دهد. بنابراین به عنوان یک پیشنهاد سعی کنید تا ایمیل خود را در حد دو تا سه پاراگراف نگه داشته و زمینه ای را که در آن نیاز به راهنمایی دارید به صورت مختصر و مفید مطرح کنید. نکته: سعی کنید سوال خود را واضح بپرسید نه به این صورت که “آیا می توانم نظر شما را در این مورد بدانم؟”. به جای آن سوال خود را به صورت دقیق و واضح از فرد مورد نظر بپرسید زمانی که اولین جواب را از فرد مورد نظر گرفتید پیگیریکیردن و گرفتن دیگر جواب ها برای شما آسان تر خواهد بود.(ادامه مطلب را ببینید)
  • شایان باستانی
  • ۱
  • ۰
همراه با بحث رونق گرفتن استارتاپ ها در ایران در این اکوسیستم بازیگران دیگری نیز وارد شده اند که وجود آنها لازمه رشد این اکوسیستم و محیط استراتاپی ایران می باشد. در این اکوسیستم چند بازیگر اصلی وجود دارند که بودن آنها با یکدیگر به این اکوسیستم معنی می بخشد. علاوه بر استارتاپ ها در این اکوسیستم شتاب دهنده ها، شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و همچنین فرشتگان سرمایه گذار وجود دارند که همه با یاری یکدیگر این اکوسیستم کارآفرینی را در کشور رشد می دهند. فرشتگان سرمایه گذار چه کسان هستند؟ این افراد کسانی هستند که به صورت شخصی و خصوصی و با تجربیات خود در محیط کارآفرینی وارد می شوند و بر روی استارتاپ ها سرمایه گذاری می کنند. شتاب دهنده ها واحدهایی هستند که بر روی ایده های جدید کارآفریناینی که نیاز به سرمایه و امکانات برای رشد محصول خود دارند ، سرمایه گذاری می کنند. شتاب دهنده ها با قرار دادن میزان سرمایه محدود و مکان برای تیم های مختلف و همچنین در اختیار گذاشتن مشاوره های مختلف به آنها کمک می کنند که ایده های خود را از لحاظ فنی و همچنین از دید کسب و کار پخته تر نمایند و آن را آماده ارائه به سرمایه گذاران نمایند. شتاب دهنده ها در آخر دوره شتاب دهی  با برگزاری روز دمو و دعوت سرمایه گذاران مختلفی که در اکوسیستم کارآفرینی فعالیت می کنند این فرصت را در اختیار استارتاپ ها می گذارند که بتوانند ایده خود را به سرمایه گذاران مختلف توضیح دهند و میزان سرمایه درخواستی خود را برای پیشرفت کار درخواست نمایند. اما در این قسمت است که شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر هستند که وارد می شوند. این واحده با میزان سرمایه گذاری بسیار بالاتر از شتاب دهنده ها سعی در گسترش ایده کارآفرینان دارند و میزان ریسک بسیار بالاتری را نسبت به شتاب دهنده ها به جان می خرند. مدل کاری این واحدها به اینگونه است که با سرمایه گذاری در یک استارتاپ میزان مشخصی از سهام آن را خریداری می نمایند و پس از گذشت مدتی ( معمولا بین 4 تا 7 سال) اقدام به فروش آن سهام نموده و پول بازگشتی را در استارتاپ دیگری سرمایه گذاری می نمایند.
  • شایان باستانی